Koffie
Teeltkalender koffie
Na acht maanden aan een koffieplant te hangen zijn de koffie bessen rijp genoeg om geplukt te worden. In die acht maanden gaan de bessen van een groene naar rode kleur. Hierna volgt het natte proces: De bessen worden in een bak met water gegooid. De onrijpe bessen blijven drijven en de rijpe zinken. Wanneer de onrijpe bessen eruit zijn gehaald moet bij de rijpe bessen het vruchtvlees verwijderd worden. Dit wordt gedaan door de bessen, onder water, door een rooster te persen. Het overige vruchtvlees laat men vervolgens fermenteren wat zo'n één a twee dagen duurt. Daarna komt het droge proces: de koffiebonen worden gedroogd in de zon. Na een tijd moeten de koffiebonen ook eens omgeroerd worden, het drogen van de koffiebonen is een delicaat proces want de bonen mogen ook niet te droog worden. Dan komt het koffiebranden: de bonen worden met een beetje olie in een speciale oven geroosterd totdat ze de juiste geur hebben. Ziezo de koffiebonen zijn nu klaar om koffie mee te zetten!

Teeltvoorwaarden koffie
Een koffieplant groeit het beste tussen de 20 en 25 graden en heeft een natte bodem nodig, niet te nat maar gewoon vochtig. Als je een koffieplant koopt kan het wel tot drie jaar duren vooraleer je koffieplant een bloessem aanmaakt. Een koffieplant kan tot wel 10 meter groot worden. Koffie is het best te telen in tropische klimaten dat is waarom een koffieplant meestal in brazilië etc.. geteeld wordt.
Productie koffie


Import koffie


Maak jouw eigen website met JouwWeb